Öğrencilere dil pasaportu avantajı

Öğrencilere dil pasaportu avantajı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride eğitim veren bir kolej, öğrencilerine dil pasaportu avantajı sunuyor.
     Kentteki Özel Sağnak Koleji, Amerikan Kültür Derneği ile yürüttüğü ortak proje çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine dil pasaportu vermeye başladı.
     Proje ile öğrenciler Brıtısh Educatıonal Atfaırs (BEDAF) uzmanlarınca sınava tabi tutuluyorlar, başarılı olarak dil pasaportu almaya hak kazanan öğrenciler, Avrupadaki tüm denk okullarda dil sınavına katılmadan eğitim görme imkanına kavuşuyor.
     Kolej Müdürü Kemal Nakipoğlu yaptığı açıklamada, Türkiyede 7 okulda uygulanan proje sonunda öğrencilerin rahatlıkla İngilizce konuşup anlayacaklarını ve yazacaklarını belirtti.
     Ders müfredatların da öğrencilere İngilizce dinleme, anlama, konuşma ve yazmayı en üst seviyede vermeye çalıştıklarını ifade eden Nakipoğlu, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz ilk okuldan mezun olana kadar İngilizceyi öğrenme sorununu tamamen çözmüş oluyorlar. Okulun bütün fiziki mekanlarında İngilizce öğretmenleri öğrencilerle Türkçe konuşmuyorlar. Okulumuzu büyük bir dil laboratuvarına çevirerek İngilizcenin bir ders değil, zevkli bir iletişim aracı olduğu gerçeğini çocuklara aşıladık.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Öğrencilere dil pasaportu avantajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER