Öğrenciler Matematik yarışmasında ter döktü

Öğrenciler Matematik yarışmasında ter döktü


MALATYA (A.A) - Beşer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 10uncusu düzenlenen Malatya Matematik Yarışmasında öğrenciler ter döktü.
     Kent merkezi, ilçe ve köylerinden 100den fazla okulun 510 öğrenciyle katıldığı yarışmada, öğrencilere 120 dakikada 40 soru yöneltildi.
     Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu ve Rahime Batu Lisesinde yapılan sınav sonucunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, yemek ikram edildi.
     Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatyada bir gelenek olan yarışmanın bu yıl 10uncusunu düzenlediklerini belirtti.
     Bu yılki yarışmayı geçtiğimiz dönemlerden farklı olarak 5. sınıf öğrencilerine yönelik yaptıklarını anlatan Göçer, sınavı iki aşamaya çıkardıklarını, yarışmada başarılı olan ilk 100 öğrenciyi 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Turgut Özal İlköğretim Okulunda ikinci aşama sınavına alıp aynı gün de ödül töreni düzenleyeceklerini kaydetti.
     Göçer, yarışmayla amaçlarının, öğrencilere matematiği sevdirmek, matematiğe yeteneği olan öğrencilerin bu yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
     (TBK-EMN)
<< Önceki Haber Öğrenciler Matematik yarışmasında ter döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER