Öğrenciler, yenilenebilir enerjiyle tanışıyor

Öğrenciler, yenilenebilir enerjiyle tanışıyor -HRÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşilata: -Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize bölgenin potansiyelini fark ettirmeye çalışıyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata, bölgenin yenilenebilir enerji alanındaki potansiyelini ilkokul öğrencilerine fark ettirmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Prof. Dr. Yeşilata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği (YENEV) Merkezi Projesi kapsamında Avrupa Birliğince desteklenen Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinde Farkındalık Oluşturma projesi hazırladıklarını söyledi.
     Söz konusu proje kapsamında ilkokul öğrencilerini yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Bülent Yeşilata, proje çerçevesinde pilot okul seçilen Ziyaeddin Akbulut İlköğretim Okulu öğrencilerine HRÜ Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Laboratuvarının gezdirilerek, yürütülen çalışmalara ilişkin anlaşılabilecek düzeyde bilgi verdiklerini belirtti.
    
     -Dünyada ön sıralarda
    
     Prof. Dr. Yeşilata, yenilenebilir enerji potansiyeli açısından Güneydoğu Anadolu Bölgesinin çok zengin olduğunu belirterek, bölgenin bu açıdan Türkiyede açık ara birinci sırada, dünyada ise ön sıralarda yer aldığını söyledi.
     Bölgede özellikle güneş enerjisi veriminin yüksek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yeşilata, bunun yanı sıra bölgede destekleyici diğer sektörlerin de ciddi bir potansiyel oluşturduğunu anlattı.
     Prof. Dr. Bülent Yeşilata, yenilenebilir enerjiyle toplumun her kesimini tanıştırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bölgemizin yenilenebilir enerji konusunda ciddi bir potansiyeli var. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize bölgenin potansiyelini fark ettirmeye çalışıyoruz. Bu tür bilinçlendirme faaliyetlerini artırarak devam ettireceğiz. Amacımız, toplumun tüm kesimlerinin yenilenebilir enerji konusunda farkındalık sahibi olmasıdır.
     Prof. Dr. Yeşilata, kentte kurulması planlanan GAP-YENEV Merkezine de değinerek, çok özel bir tasarımla faaliyete girmesi planlanan merkezin yakında ihale işinin yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Öğrenciler, yenilenebilir enerjiyle tanışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER