Öğrenci servis sürücülerine eğitim verildi

Öğrenci servis sürücülerine eğitim verildi


ARTVİN (A.A) - Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce taşımalı eğitim uygulaması yapan okul servisi araç sürücülerine eğitim verildi.
     Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonundaki eğitimde yaptığı konuşmada, merkez ilçede 30 araçla 5 okuldan toplam 473 öğrenci taşındığını belirtti.
     Bunun yanında 3 okulda 5 araçla 25 engelli öğrencinin de taşımalı eğitim kapsamında olduğunu ifade eden Yanmaz, Sizlerden isteğimiz güzergahınızın başından, ortasından ve en son noktadan öğrencilerimizi almanız, 18 yaşından küçük ve ehliyeti olmayan kimseye aracınızı teslim etmemeniz, aracınıza öğrencilerinizin dışında yolcu almamanız ve bir gün bile olsa aracınızın sürücüsü değişecekse mutlaka onayınızı almanızdır. Bütün bu hususlarda hassasiyetinizi bekliyoruz. Aksi durumda yaşanacak herhangi bir sıkıntıda ilk olarak siz sorumlu olacaksınız dedi.
     Geçmiş yıllarda taşımalı eğitim uygulaması konusunda ilde herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydeden Yanmaz, Bu yıl da sağlıklı ve güvenli ortamlarda öğrencilerimizin eğitim öğretim görmesini sağlamak için çalışıyoruz. Önemli olan herhangi bir sıkıntı yaşamadan önlemlerimizi almak. Bu amaçla düzenlediğimiz eğitimlerde bizlere destek olan Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Eğitim kapsamında İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine bağlı Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli Acil Tıp Teknisyeni Erkan Kantar, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Fikret Pelit, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehber Öğretmeni Gülşen Altınok sunum yaptı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğrenci servis sürücülerine eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER