OGİAD Başkanı Keten:

OGİAD Başkanı Keten: Türk ekonomisinin, Avrupa ekonomisine bağımlılığı ortadan kalkmaya başladı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, Türk ekonomisinin, Avrupa ekonomisine bağımlılığı ortadan kalkmaya başladı dedi.
     Keten, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracatın düştüğünü, fakat bu düşüşten doğan zararın, Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapılarak kapatıldığını söyledi.
     Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü belirten Keten, ihracat rakamlarının bu yıl 150 milyar doları geçeceğine inandığını ifade etti.
     Dünya Bankasının Türkiye ekonomisi ile ilgili yüzde 2,5 büyüyeceği şeklinde öngörüsünün bulunduğunu ifade eden Keten, şunları kaydetti:
     Biz, yüzde 4lük büyüme kapasitesini yakalayacağımıza inanıyoruz. Fakat dikkatli olmamız gerekir. Hareketli bir ekonomimiz var. Komşu ülkelerde sıkıntılar yaşanıyor. Türkiyenin AB ülkelerinden Almanyaya ihracatı bu yıl yüzde 17, İtalyaya yüzde 35 oranında düşmüş. Fakat burada dikkat çekici olan, Türkiyenin yüzde 55 ihracatının gerçekleştiği ülkelere ihracat oranlarında düşüşler olmasına rağmen, geçen yıla göre ihracat rakamlarımızdaki artış devam ediyor. Bunun temel sebebi ise, AB ülkelerinden kaybettiğimiz ihracat rakamlarımızı Afrika, Avrasya veya Ortadoğu ülkelerine dağıtarak kazanıyoruz. Türk ekonomisinin, Avrupa ekonomisine bağımlılığı ortadan kalkmaya başladı. Her şeyi devletten beklemek de doğru değil. Biz işadamlarına da büyük işler düşüyor. Bunun için daha gayretli, planlı ve programlı çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunu başarabildiğimiz zaman ülke ekonomimizin daha ilerilere gitmesi işten bile değil.
     Ülke ekonomisi gibi Osmaniye ekonomisinin de büyüdüğünü bildiren Keten, özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) gelişmelerin sevindirici olduğunu, fakat Osmaniyeli işadamlarının azlığının kendilerini üzdüğünü söyledi.
     OSBdeki yeni yer tahsisinde Osmaniyeli işadamlarına öncelik verilmesini arzuladıklarını belirten Keten, işadamlarının da yatırım yapmak için ısrarcı olmalarını istedi.
     (ÜMT-AG)
<< Önceki Haber OGİAD Başkanı Keten: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER