ODÜ en çok tercih edilen üniversiteler

ODÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasına girdi -Rektör Prof. Dr. Yarılgaç: 2006 yılında kurulduğunda 5 bin 500lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin 500lere çıkarmış olmanın gururunu yaşıyor


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2006 Yılında kurulduğunda 5 bin 500lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin 500lere çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz dedi.
     Rektör Yarılgaç, yaptığı yazılı açıklamada, ODÜnün yüzde 90,18 doluluk oranına ulaştığını belirterek, Ordu Üniversitesinin kendisi ile birlikte kurulan Karadeniz bölge üniversiteleri içinde en çok tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini ifade etti.
     ODÜ için bu yıl açılan 3 bin 770 kontenjanın 3 bin 401inin tercih edildiğini hatırlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:
     Bugün ODÜ bünyesinde, 10 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile bu bölümlerde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü 95 programımızla Ordunun gelişen ve geliştiren simgesi olmaktan mutluyuz. 2006 yılında kurulduğunda 5 bin 500lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin 500lere çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Mevcut öğrenci kapasitesi incelendiğinde Ordu Üniversitesinin, genç bir üniversite olmasına rağmen, bölgesel bir üniversite olmayı başardığı görülüyor. İlimiz için önemli olan bu gelişme gösteriyor ki pek çok genç, Ordu Üniversitesini kariyer yolunda geleceğe atılan sağlam bir adım olarak kabul ediyor ve Ordu Üniversitesinde buluşuyor. Bu yıl ODÜyü tercih eden öğrenciler arasında yüzde 36,71lik oranla yine Ordu ili birinci, yüzde 11,64lik tercih oranı ile Samsun ikinci, 8,30luk tercih oranı ile Trabzon üçüncü ve 6,27lik tercih oranı ile Giresun ili dördüncülüğü paylaşmıştır.
     Yarılgaç, ODÜyü Ordunun değil, ülkenin bir markası olarak yaşatabilmek için çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber ODÜ en çok tercih edilen üniversiteler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER