ODÜye cami yapılacak

ODÜye cami yapılacak -Bir iş adamı tarafından ODÜ için bağışlanan arazi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığınca cami yapılacak -İl Müftüsü Kolukısaoğlu: Türkiyede her üniversitede yapıldığı gibi ODÜde de aynı şekilde bir cami


ORDU (A.A) - Ordulu bir iş adamı tarafından Ordu Üniversitesine (ODÜ) cami yapımı için bağışladığı arazi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığınca cami yapılacak.
     Ordu Müftülüğü önderliğinde gerçekleşen cami yapımı için İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ODÜ için özenli bir cami projesi oluşturulacağını söyledi.
     Üniversiteye yapılacak cami için yer tahsisinin yapıldığını anlatan Kolukısaoğlu, İş adamı Engin Karlıbel, üniversite kampüsü içerisinde 3 dönümlük bir araziyi cami yeri olarak bağışladı. Cami yapımı üniversiteye külfet olmadan Diyanet İşleri Başkanlığımızca biz yapacağız. Türkiyede her üniversitede yapıldığı gibi ODÜde de aynı şekilde bir cami yapılacak. Önümüzdeki günlerde arazinin tapu işlemleri yapılacak dedi.
     Cami kapasitesinin belli olmadığını belirten Kolukısaoğlu, Arzumuz büyük bir cami yapılmasıdır. İmar kanununa göre caminin temeli atılacak. Üniversitelerde öğrenci sayısının her yıl artacağı düşünülerek büyük bir cami olması konusunda çalışacağız. Ancak önemli olan caminin projesidir ifadelerini kullandı.
    
     -Caminin sosyal alanları da olacak-
    
     Kolukısaoğlu, klasik cami formatının dışında, üniversiteye uygun bir cami yapılacağını ifade ederek, Üniversitemiz için özel bir cami projesi hazırlanacak. Caminin sosyal alanları da olacak. Caminin alt tarafında konferans salonu gibi alanlar oluşturmayı düşünüyoruz. Öğrencinin dinlenebileceği kafeterya da eklemeyi planlıyoruz. Cami, yapılan üniversitelerde örnek alınacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber ODÜye cami yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER