ODTÜlü Malatyalılar Derneğinden belediyeye ziyaret

ODTÜlü Malatyalılar Derneğinden belediyeye ziyaret


MALATYA (A.A) - ODTÜMalatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik ve beraberindeki heyet, Belediye Başkan Vekili Selim Pilteni ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ODTÜlü Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ODTÜlü Malatyalılar Derneği olarak Malatyada güneş ve rüzgar enerjilerinin kullanımına yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
     Bu kapsamda ODTÜ Güneş ve Rüzgar Enerjisini Araştırma Merkezi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını bildiren Çelik, güneş ve rüzgar enerjisinde Malatyanın pilot il olması için çalışmalar başlattıklarını kaydetti.
     Çelik, Malatya il yöneticilerimiz ile görüştük kendileri de bu yönde çok olumlu görüş bildirdiler. Süreç içerisinde hem Malatyalı yöneticilerimizle hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek Malatyada bu yönde çalışmalar yapmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     ODTÜlü Malatyalılar Derneğinin Ankarada Malatyalıları en güzel şekilde temsil eden kurumlardan biri olduğunu belirten Selim Pilten ise, Malatya güneş enerjisi uygulamaları noktasında yapılan araştırmalar sonucunda sekizinci sırada yer alıyor. Bu anlamda yatırımları teşvik etmek amacıyla Malatyamızda bulunan heyete bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber ODTÜlü Malatyalılar Derneğinden belediyeye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER