ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Emniyet Müdürü Gürkan: Demokratik tepkilerin şiddet içermemesi, bunun eğitim ve öğretimin önüne geçmemesi gerekir


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğrenci Konseyi ve Yarının Liderleri Kulübü üyeleriyle bir araya geldi.
     Öğrencilerle ÇÜ Balcalı yerleşkesindeki bir kafede bir araya gelen Gürkan, toplantıda ODTÜdeki olayların ardından Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) yaşanan gerginlikle ilgili konuştu.
     Yaşanan son olayları değerlendiren Gürkan, Yarının liderleri olan üniversite öğrencileri yaşamın her alanında duyarlı birer genç olarak sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer almalıdır. Bunun için de üniversitelerimizde belirli saatlerde seçmeli sosyal sorumluluk dersleri olmalı, bu dersleri alan öğrenciler belirli saatlerde sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak çalışmalı ve bu şekilde birey olarak sosyal sorumluluk bilincini en iyi derecede geliştirmelidir. Demokratik tepkilerin şiddet içermemesi, bunun eğitim ve öğretimin önüne geçmemesi gerekir diye konuştu,
     ÇÜ Öğrenci Konseyinin yürütmüş olduğu Yarının Liderleri projesinde yer alan öğrenciler ise, Emniyet Müdürlüğünün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kontrolünde yürüttüğü, uyuşturucu bağımlısı gençleri bağımlılıktan kurtarmak için gerçekleştirilen Geleceğimiz 20 Genç projesinde yer almak istediklerini belirttiler.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER