ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -BEÜ Öğrenci Konseyi , ODTÜdeki eylem ve saldırıları kınadı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı, ODTÜdeki eylem ve saldırıları kınadı.
     BEÜ Rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler, burada basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasını okuyan BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ensar Kaya, üniversitelerin, fikirlerin demokratik yollarla ifade edilebileceği ortamlar olduğunu söyledi.
     18 Aralıkta, ODTÜde bu ifadenin aksi yönünde eylem ve söylemlerin olduğunu anımsatan Kaya, şöyle konuştu:
     Göktürk-2 Uydusunun uzaya fırlatılışı hasebiyle, TÜBİTAK tarafından ODTÜde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde bir tören düzenlenmişti. Törene TÜBİTAK tarafından davet edilen devlet erkanı da katılmıştı. Ancak tören esnasında ODTÜyü temsil etmeyen birkaç öğrenci grubu, şiddet yoluyla illegal eylemler yapmıştı. Bu eylemlerde amaç, hak arayışı veya özgürlükle ilgili olmamakla beraber, planlı bir provokasyon içermektedir. Üniversitelerde herhangi bir fikri taşlı sopalı eylemlerle değil, usulünce yapmak gerekir. Ayrıca bu sırada hiçbir kamu çalışanına ve kamu malına zarar verilmemeli.
     Bu tür eylemlerin ülkenin tarihi başarılarını gölgelemeye yönelik elim vakalar olduğunu ifade eden Kaya, bu eylemlerin ülkeyi içinde bulunduğu konumdan, kaos ortamına sürükleyen, korkunç ve üzüntü verici olduğunu kaydetti.
     Kaya, Yapılan tüm haksızlıkların karşısında ve haklının yanında bulunmak bizim milletçe esas görevimizdir. Bu vesileyle tüm yetkilerin ve yurttaşların milli birlik içinde hareket etmesini temenni ediyoruz. Ülkemiz üzerinde provokatör eylemler yaparak, huzuru bozanları esefle kınıyoruz dedi.
     Öğrenciler, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER