ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -OKÜ Sinerji Kulübü, ODTÜde çıkan olaylara tepki gösterdi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sinerji Kulübü öğrencileri, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) çıkan olaylara tepki gösterdi.
     OKÜ Sinerji Kulübü Başkanı Eren Güllü, yazılı açıklamasında, ODTÜde yaşanan olayların doğru olmadığını ifade etti. Üniversitelerin nitelikli insan yetiştiren eğitim kurumları olduğunu ifade eden Güllü, şunları kaydetti:
     ODTÜde, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması sırasında eş zamanlı olarak çıkarılan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Molotofkokteyli, taş ve sopaların ön plana çıktığı protesto eylemlerinin bu önemli projeyi gölgede bırakma adına yapıldığını düşünüyoruz. Demokratik ifade özgürlüğü dışında, terör, şiddet ve kaba kuvvet gibi yöntemlerle eylem yapanları protesto ediyoruz. Olaylar sonrasında yaptığı açıklamalarla olayları çıkaranlara destek verenleri de kınıyoruz.
     Güllü, üniversitelerin huzuru bozma yeri olmadığını, farklı düşüncelerin, farklı hayatların, farklı etnik kimliğe sahip bireylerin bir arada arkadaşça ve kardeşçe var olabilmelerine katkı sağlayan kaliteli, nitelikli insanları yetiştiren eğitim kurumları olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER