Oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi

Oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi -UTİB Başkanı Burkay: Erteleme doğru bir karar


ANKARA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) genel kurul dışındaki organlarının seçim tarihleri ile oda ve borsa organlarının seçim tarihlerinin ertelenmesine dair Bakanlar Kurulu kararını, olumlu bir gelişme olarak gördüklerini bildirdi.
     Burkay, yazılı açıklamasında, Seçimlerin mayıs ayına ertelenmesini, seçimler için çalışmalarını sürdüren adaylar açısından olumlu bir gelişme olarak gördüklerini vurgulayan Burkay, Erteleme, doğru ve yerinde bir karar. Daha demokratik ve katılımcı bir süreç yaşanması için önemli bir adım atıldığı kanaatindeyim değerlendirmesinde bulundu.
     TOBBun uzun süre üzerinde çalıştığı, şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırıldığı NACE sistemi sonrasında mesleki komite yapılarında karmaşa ve itirazlar yaşandığını dile getiren Burkay, şunları kaydetti:
     Yaşanan süreçte Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bununla ilgili 18 bin şikayet gitti. Belirsizliğin tam olarak ortadan kalkmadığı bir tarihe seçim koymak, aday olmak, hatta oy kullanmak isteyen herkesi sıkıntıya soktu. Alınan erteleme kararıyla, aynı meslek grubunda faaliyet gösteren şirketlerin farklı komitelere dağıtılmasına yönelik itirazlar çözümlenebilir. Oy kullanmak isteyen üyelerin gerekli bürokratik işlemlerini tamamlayabilmesi ve aday olacak kişilerin daha iyi hazırlık yapabilmesi de sağlanmış olacak. Ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER