Oda ve borsa başkanlarının Başbakan Erdoğanı

Oda ve borsa başkanlarının Başbakan Erdoğanı ziyareti -Diyarbakır TSO Başkanı Can: Olumlu bir görüşme oldu -DTB Başkanı Akyıl: Biz barış istiyoruz -Batman TSO Başkanı Nasıroğlu: Başbakanımız ile yaptığımız görüşme


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki oda ve borsa başkanlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı ziyaretinin olumlu bir hava içinde geçtiği belirtildi.
     Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Başkanı Remzi Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekim ayı başında bölge ticaret odaları ve borsaları olarak bir araya geldiklerini ve bir basın açıklamasıyla müzakere çağrısında bulunduklarını hatırlattı.
     Diyarbakırdaki açıklamanın ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüşerek, bilgilendirme yaptıklarını belirten Can, önceki gün ise TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlunun başkanlığında 45 oda ve borsa başkanı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı ziyaret ettiklerini söyledi.
     Can, bölgede yaşanan olaylar ve yaşanan sıkıntılar ile ilgili Başbakan Erdoğana bilgi verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Sayın Başbakanımız bu konuda sivil toplum örgütlerinin önemli görevler alması gerektiğini belirttiler. Olumlu bir görüşme oldu. Daha son CHP, MHP ve BDP ile bir görüşmemiz olacak. Onlarla görüştükten sonra tekrar sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüceğiz. Daha sonra konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağız. Bu konuda bize ne düşüyorsa elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu güne bu kadar kapsamlı olarak özellikle ticaret ve borsa başkanları bir araya gelmemişti. Bölgedeki sıkıntıları biz yaşıyoruz. Artık insanların ölmemesi için ne yapabiliriz. Tüm siyasi partiler ile görüşüp barış ve diyalogla ilgili bize ne rol biçilirse gerekirse hem İmralı hem de Kandil ile görüşmeye hazırız. Gerekirse gövdemizi bırakalım. Yeter ki bu sorun çözülsün. Umarım, barış yolunda atılacak adımlara tüm siyasi partiler katkı sağlar.
     Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl da, bölgenin sıkıntılarının bilindiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Kürt sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Konuyu sayın Başbakanımızla görüştük. Görüşme olumlu geçti. Biz barış istiyoruz. Olaylar olmasın, insanlar ölmesin istiyoruz. Yıllarca analar ağlamasın dedik. Artık annelerin göz pınarları kurudu. Asker de bizim çocuğumuz dağdaki de. Bu kan durmayınca 40 tane de teşvik verilse, kimse bu bölgeye gelmez, yatırım yapmaz. Önce huzur ve güvenin olması lazım. Biz bu taleplerimizi sayın Başbakanımıza illetik. Sayın Başbakanımız da konuya sıcak bakıyorlar. İnşallah temaslarımız sürecek. Diğer siyasi partilerden randevu talebinde bulunduk. Kim önce müsaitse onunla görüşeceğiz.
    
     -Başlattığımız girişimin çok faydalı olacağına inanıyorum
    
     Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu da, bölgedeki oda ve borsa başkanları olarak Kürt sorunun çözümüne ilişkin ortak bir açıklama yaptıklarını anımsatarak, önceki gün de Hisarcıklıoğlu başkanlığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirtti.
     Bundan sonraki süreçte de diğer siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerde bulunacaklarını kaydeden Nasıroğlu, Görüşmelerimizin nedeni bölgemizde yapılacak yatırımlarla ilgili değil. Artık bıçağın kemiğe değil, iliklerimize dayandığını belirttik. Bir an önce bu sorun çözülmeli. Bunu dile getirdik. Bizim bütün amacımız budur. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşme olumlu bir hava içinde geçti. Başlattığımız girişimin çok faydalı olacağına inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Oda ve borsa başkanlarının Başbakan Erdoğanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER