O eşinin ayakları, eşi onun elleri

O eşinin ayakları, eşi onun elleri -Tokatta, bir ayağında protez bulunan, iki eli de olmayan Hikmet Gürel, otopark görevlisi olarak çalışıp, yürüme engelli eşi ve 1,5 yaşındaki kızıyla hayata tutunuyor -Gürel: Eşim de benim gi


TOKAT (A.A) - Zehra Aydın - Tokatta, bir ayağında protez bulunan, iki eli de olmayan Hikmet Gürel (32), otopark görevlisi olarak çalışıp, yürüme engelli eşi ve 1,5 yaşındaki kızıyla hayata tutunuyor.
     Tokat Devlet Hastanesinde otopark görevlisi olan Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan yüzde 95 engelli olduğunu, iki elinin dirseklerinden itibaren ve bir ayağının olmadığını söyledi. 2010 yılında yürüme engelli Şaziye Gürelle (29) evlendiğini bildiren Gürel, 1,5 yaşında Fatma adında bir kızlarının olduğunu kaydetti.
     Engelliyim ama çalışmak zorundayım diyen Gürel, asgari ücretle görev yaptığını, 07.00 ile 16.00 saatleri arasında çalıştığını bildirdi.
     İşe gidip gelirken sorun yaşayabildiğini dile getiren Gürel, şöyle konuştu:
     Çünkü evime en yakın otobüs durağı 2 kilometre uzaklıkta. Yazın sorun olmuyor ama kışın çok zor oluyor. Buz üstünde gidemiyorum, sadece sağ ayağım bulunduğu ve diğer ayağımda protez takılı olduğu için, sağ ayağımın üstünde yan yan gidiyorum. Eşim ayaklarının üzerinde dengede duramadığı için çocuğumuz hastalandığında her şey bana bakıyor. Yollar buz. Bazen yeri geliyor paramız olmuyor, çocuğu kucağımda götürmem gerekiyor. Eşim evde kalıyor, gelemiyor. Mümkün oldukça her işimi kendim yapmaya çalışıyorum.
     Hikmet Gürel, eşinin kendisine mümkün olduğunca her işte yardım etmeye çalıştığını dile getirerek, Eşim bana çok yardımı oluyor. Ev ihtiyaçlarımda olsun üzerimi giymekte olsun yardımcı oluyor. Allah razı olsun ayakkabımı giyerken de yardımcı oluyor. Yani çoğu şeyi yapıyorum desem de ihtiyaçlarımın yüzde 50sini eşim gideriyor. Eşim de benim gibi engelli, yürümekte zorlanıyor, dengede duramıyor. Birbirimize yardımcı oluyoruz, ben eşimin ayakları oluyorum, eşim de benim ellerim oluyor. Komşularımız da bize birçok konuda yardımcı oluyor. Komşularımızın 18 yaşlarında çocukları var. Onlar kömürlerimizi çıkarıyor, ben de sobayı falan değiştirmeye çalışıyorum. Çok şükür yine halimize, Allah razı olsun herkesten ifadelerini kullandı.
     Genç olduğu için çalışabildiğini belirten Gürel, şunları kaydetti:
     Bu günümüze çok şükür, iyiyiz ama gelecek nasıl olur, bilmiyorum. Kızım büyüyünce biz yaşlanmış olacağız, o zaman evimizi nasıl geçindireceğim, bilmiyorum. Evimi geçindirmek için kadrolu bir işim olsun istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan iş istiyorum. Tokatımızda engelli bir arkadaşımıza yardımcı olmuştu, akülü araba göndermişti. Akülü araba falan istemiyorum, ben ailemi geçindirmek için kadrolu bir iş istiyorum. Devlet büyüklerimizin bana yardımcı olmasını istiyorum.
     Şaziye Gürel de, Bir çocuk annesiyim. Çoğu işleri yapamıyorum. Belimde şişlik vardı. Şişlik için ameliyat olduktan sonra ayağım sakat kaldı. Çoğu işimi yapsam da yürürken zorluk çekiyorum. Eşimle birbirimize destek olarak güçlüklerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber O eşinin ayakları, eşi onun elleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER