Numune Hastanesi onkoloji servisi yeniden hizmete

Numune Hastanesi onkoloji servisi yeniden hizmete girdi


SİVAS (A.A) - Sivas Numune Hastanesinin onkoloji servisi, 2 yıl aradan sonra yeniden hizmete girdi.
     Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan, onkoloji servisindeki doktorların tayininin çıkması nedeniyle onkoloji ve kemoterapi alanında 2 yıldır hizmet veremediklerini söyledi.
     Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyasyon Onkolojisi uzmanı Ebru Atasever Akkaşın hastanelerine atanmasının ardından onkoloji servisini yeniden hizmete açtıklarını belirten Özkan, şunları kaydetti:
     3 ay öncesine kadar altyapısı olan kemoterapi ünitemizde boş bekliyordu. 3 ay önce hastanemize radyasyon onkoloğu atandıktan sonra bu servisi faaliyete geçirdik. 2-3 aydır da eksik olan ilaç ve altyapı tamamlandı. Şu anda kemoterapi ve onkoloji hastalarına hizmet verecek duruma geldi ünitemiz. İlk hastamızı aldık. Daha önceden kemoterapisi planlanmış olan hastalar geliyordu. Şimdi yine gelebilecek kemoterapisi planlanan hastalar gelecek. Aynı zamanda doktorumuz da buradan kendisi kemoterapi planlayacak, ünitemiz faaliyet verecek. Durumu iyi olmayan, gelmekte zorluk çeken hastalarımız için de bir araç satın alıyoruz. Hastalarımızı evinden alacağız, kemoterapisi bittikten sonra da tekrar evine bırakacağız.
     Numune Hastanesi Radyasyon Onkolojisi uzmanı Ebru Atasever Akkaş ise son yıllarda kanser hastalığındaki artışın kanser hastalığı tedavisinin önemini ön plana çıkardığını belirtti.
     Kemoterapinin özelikle kanser hastası tedavisi almış olan hastaların en kısa sürede uygun tedaviyle birlikte kaliteli bir bakım gerektiren tedavi şekli olduğunu anlatan Akkaş, O yüzden özellikle bu kanser tedavisi tanısını almış olan hastaların ve yakınlarının bu sürece daha rahat ve daha konforlu geçirebilmesi için hasta ve hasta yakınlarının özellikle bilgilendirilmesi, psikososyal destek açısından da bu konuda destek olunması gerekmektedir dedi.
     (SAE-EMN)
<< Önceki Haber Numune Hastanesi onkoloji servisi yeniden hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER