NÜnde 50. yılında İsmail Özmel adlı

NÜnde 50. yılında İsmail Özmel adlı panel düzenlenecek


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi (NÜ) ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliğinin (Yazsanbir) birlikte hazırladığı Yazı hayatının 50. yılında İsmail Özmel konulu panel düzenlenecek.
     Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan yaptığı açıklamada, Niğdenin yetiştirdiği İsmail Özmeli yazı hayatının 50. yılı anısına panel hazırladıklarını belirtti.
     Özmelin Türk edebiyatına 21 önemli eser kazandıran büyük bir değer olduğunu vurgulayan Eraslan, şunları ifade etti:
     50 yıldır, kültür sanat ve edebiyat için yaşamını adamış, böyle bir önemli isme yaşarken panel düzenlemek bizim için bir görevdi. NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür hocamda bu konuda çok duyarlı davranarak desteklerini esirgemediler. Niğdenin yetiştirdiği Türk edebiyatının önemli kalemi İsmail Özmele vefa gereği, düzenlediğimiz panele, yarın saat 14.00de tüm edebiyat severleri bekliyoruz.
     NÜ Fen Edebiyat Fakültesi, konferans salonunda, oturum başkanlığını Prof. Dr. Nazım Hikmet Polatın yapacağı panelde, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, İsmail Özmel şiirlerinin Halk Bilimi Dünyası Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, Bir Kültür Adamı Olarak İsmail Özmel, Yrd. Doç Dr. Ahmet Vehbi Ecer, İsmail Özmel ve Tarih, Dr. Faruk Yılmaz, İsmail Özmelde Medeniyet Kavramı, Kibar Ayaydın İsmail Özmel şiirlerinde Yahya Kemal tesiri ve İstanbul, Murat Soyak, İsmail Özmel şiirlerinde mekan unsurları, Mehmet Baş, İsmail Özmel şiirlerinde yaşama sevinci, İdris Yavuz, İsmail Özmelin şiirlerinde ve nesirlerinde Niğde Sevgisi, Osman Aytekin, Mevsimlerin şairi İsmail Özmel konulu sunumlarını yapacak.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber NÜnde 50. yılında İsmail Özmel adlı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER