Norm kadro düzenlemesine tepki

Norm kadro düzenlemesine tepki -Kırıkkalede norm kadro düzenlemesine tepki gösteren Eğitim-Sen üyeleri eylem yaptı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede Eğitim-Sen üyeleri norm kadro düzenlemesine tepki gösterdi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen eylemde konuşan Kırıkkale Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, norm kadro sorunlarının en kısa sürede çözülmesi gerektiğini ve norm fazlası öğretmenlerin kadro mağduriyetlerinin derhal giderilmesi gerektiğini söyledi.
     Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilmeye çalışılan 4+4+4 kademeli eğitimin toplumun geleceğini ipotek altına almaya çalıştığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     10 binlerce öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmüştür. 4+4+4 düzenlemesi uygulamaya başlamadan 30 bini sınıf olmak üzere 70 bine yakın öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmesi eğitimde yaşanan ve halen devam eden kaosun ilk habercisi olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası öğretmenleri bu süreçte yan alan değişikliği gibi tercihlere zorlamış, ancak bu işi de eline yüzüne bulaştırmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılının başından bu yana 4+4+4 sisteminin getirdiği sıkıntılarla baş etmeye çalışan öğretmenler ve okullar, Milli Eğitim Bakanlığının elinde adeta perişan edilmiştir.
     Şahin, Bakanlığının öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti göz ardı ettiğini iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     10 binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin artık resmen çöktüğünü kabul etmek gerekir. Bakanlık resmen norm kadro uygulamasının enkazı altında kalan öğretmenlerin sorunlarını derhal çözmek zorundadır. Eğitim-Sen olarak önerimiz, haftalık 15 adet ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve Bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenleri sırtına yıkmamasıdır.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Norm kadro düzenlemesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER