Norm kadro düzenlemesine tepki

Norm kadro düzenlemesine tepki -Adanada norm kadro düzenlemesine tepki gösteren 3 eğitim sendikasının üyeleri, valilik önünde toplanmalarını polisin engellemesi üzerine basın açıklaması yapmayarak durumu protestosu yaptı


ADANA (A.A) - Adanada Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sen üyeleri, norm kadro düzenlemesine tepki gösterdi.
     Valilik önünde toplanmak isteyen grubu polis engelledi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, valilik önünde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu belirtti. Sendika üyelerinin burada açıklama yapmak da ısrar etmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.
     Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, valilik önündeki kaldırımdan indirdiği sendika üyeleri, yolun karşısına geçerek uygulamayı protesto etti. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, polisin tutumu nedeniyle basın açıklaması yapmayacaklarını belirtti.
     Köse, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim-İş Şube Başkanı İsa Kayadan ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezerin imzaları bulunan ortak basın açıklaması metnini dağıtan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
     Norm kadro düzenlemesinin öğretmen ve öğrencileri mağdur ettiği iddia edilen açıklamada, Öğretim yılının ortasında öğrencileri ve öğretmenleri mağdur etmeyin, öğretmenlerin iradesini ve talebini görmezden gelmeyin. Bu uygulamayı öğretim yılı sonuna kadar durdurun ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Norm kadro düzenlemesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER