Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -Duble yolda ağaçlandırma çalışması


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Belediyesine bağlı ekipler, Gaziantep Şanlıurfa kara yolu üzerindeki refüjlerde ağaçlandırma çalışması başlattı.
     Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, 5 bin 500 metrelik duble yol güzergahında ağaçlandırma çalışmalarını başlattıklarını belirtti.
     Karadağ şunları kaydetti:
     Nizip şehir merkezi giriş ve çıkışının daha güzel bir görünüme kavuşturmayı hedeflediğimiz çalışmalar kapsamında duble yol üzerinde çok sayıda top akasya ağacı ve küçük fidanlar dikiyoruz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ağaçlandırma yapılan alanlara rulo çim sermek suretiyle çimlendirme çalışmalarına başlayacağız. Yolun tamamına sağlı sollu olmak üzere ağaç dikerek Nizipe yakışır bir görüntü sergilemeyi planlıyoruz.
    
     -Nizipteki sanayi esnafı 3 gün kapalı kalacak-
    
     Nizip Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Kök, esnaf sahresi nedeniyle ilçedeki sanayi esnafının 3 gün boyunca kapalı olacağını bildirdi.
     Hüseyin Kök yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirilen esnaf sahresi nedeniyle Nizip Sanayi Sitesinde bulunan esnafın 5 Temmuz Perşembe ile 8 Temmuz Pazar günleri esnafın iş yerlerinin yapalı olacağını, 3 gün süreyle oto tamirciler, su tesisatçıları, kaynakçılar, motosiklet tamircileri, lastikçiler, yedek parçacılar gibi buna benzer ve odaya kayıtlı olan esnaflar tatile gireceklerini ifade etti.
    
     -Nizipte motosiklet denetimleri sürüyor
    
     Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede motosiklet denetimlerine ağırlık verildi.
     Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde cadde, sokak ve mahalle aralarında motosiklet sürücülerini denetliyor. Yapılan denetimlerde, eksik evrak, plakasız, ehliyetsiz, çevreyi rahatsız edecek şekilde egzozu olan, kasksız motosiklet kullanan sürücülere cezai işlem uygulanılıyor.
     Yaz aylarının başlamasıyla birlikte ilçe içerisinde motosiklet kullananların artması, olası bir kazaya meydan vermemek amacıyla denetimlere başlandığını söyleyen Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, yapılan denetimler kapsamında ehliyetsiz, plakasız, kask takmayanlar, egzozu çıkarılarak çevreye rahatsızlık veren motosikletler hakkında yasal işlemlerin yapılmasına başlandığını ifade etti.
     Kantar, şu bilgileri verdi:
     Yaz aylarında motosikletlerin özellikle gece sokaklarda, ana caddelerde egzozu çıkararak dolaşan vatandaşları gürültü rahatsızlığı vermelerine müsaade etmeyeceğiz. Motosikletin denetimleri devamlı olarak ilçe merkezinde ve ilçenin en yoğun bölgelerinde yapılacaktır. Buradan özellikle küçük yaşta motosiklet kullanan çocukların ailelerine sesleniyorum aileler, akşamları çocuklarının motosiklet binmelerine izin vermemelidirler. Yaz aylarında kazaların çoğu motosikletle olmaktadır. Anne ve babalar dikkatli olmadır.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER