Nizipte konteyner kent kurma çalışmaları

Nizipte konteyner kent kurma çalışmaları -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barınması için Nizipte 5 bin kişi kapasiteli konteyner kent kurma çalışmalarına başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barınması için Nizip ilçesinde 5 bin kişi kapasiteli konteyner kent kurma çalışmalarına başlandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gaziantep Valiliğince Birecik Barajı yakınlarında tahsis edilen 150 dönüm hazine arazisi üzerinde kurulacak ve bin konteynerden oluşacak kent için iş makineleriyle düzenleme çalışması yapılıyor.
     İl Özel İdaresi desteğiyle yürütülen çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi ve alan üzerinde yapılacak olan altyapı çalışmasının ardından konteynerlerin kurulması hedefleniyor.
     İlçedeki çadır kentin yakınlarında yapımına başlanan konteyner kente, Vandaki depremzedelerin boşalttığı konteynerlerin getirileceği ve Suriyedeki olaylar sona erse de kentin kalıcı bir konaklama tesisi olarak kullanılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Nizipte konteyner kent kurma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER