Niksar Çamiçi Yaylasında sondaj çalışmaları

Niksar Çamiçi Yaylasında sondaj çalışmaları


TOKAT (A.A) - Niksar ilçesine bağlı Çamiçi Yaylasındaki su sorununu çözmek için bir süre önce başlatılan sondaj çalışmaları sürüyor.
     Oryantiring, yamaç paraşütü gibi doğa sporlarının yapıldığı ve 800 hanenin bulunduğu yaylada, bir süredir yaşanan içme suyu sorununu çözmek amacıyla Niksar Belediyesi tarafından başlatılan sondaj çalışmaları devam ediyor.
     Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Bayram, belediye meclisi üyeleri ve birim müdürleriyle sondaj çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Duran Yadigar, yaptığı açıklamada, Kilise Tepesi denilen bölgede yapılan sondaj çalışmaları kapsamında 460 metre derinliğe inildiğini söyledi.
     Günlük 200 ton civarında su bulunduğunu ifade eden Yadigar, bulunan suyun istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Yadigar, şunları kaydetti:
     Çamiçi Yaylasındaki sakinlerimizin acil su sıkıntısını gidermek için geçen ay bir ihale açtık. 700 metreye kadar inmeyi hedeflediğimiz sondaj ihalesine Amasyalı bir firma girdi. 400 bin liralık bir bedelle ihaleyi aldı. Çalışmalar başladı. Çamiçi Yaylasının su sorununu giderecek müjdeleyici bir haber bekliyoruz.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Niksar Çamiçi Yaylasında sondaj çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER