Nijerli iş adamlarından Malatya Ticaret ve

Nijerli iş adamlarından Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret


MALATYA (A.A) - Nijer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nowa Sidi Mohammed başkanlığındaki heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoçu makamında ziyaret etti.
     Ziyarette Türkiyenin kendileri için önemli bir ülke olduğunu belirten Mohammed, özellikle Kurban Bayramı dönemlerinde Türkiyeden ciddi anlamda yardım aldıklarını, Türkiyeye müteşekkir olduklarını vurguladı.
     Türk iş adamlarıyla işbirliğini daha da geliştirme arzusu içinde olduklarını ifade eden Mohammed, Malatyalı iş adamlarını ülkelerinde görmek istediklerini söyledi. Mohammed, ayrıca Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile de kardeş oda olmak istediklerini kaydetti.
     Erkoç da özellikle son yıllarda Türkiyenin ihracat yaptığı ülkeler arasında Afrikanın önemli yer tuttuğunu dile getirerek, bunda Afrikanın gelişmesine katkı sağlayan Türk okullarının önemli etkisinin bulunduğunu ifade etti.
     Nijerin genç ve dinamik nüfusa sahip olduğunu anlatan Erkoç, ayrıca ülkede önemli uranyum ve petrol kaynakları bulunduğunu söyledi. İki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için ticari anlaşmalar yapılabileceğine işaret eden Erkoç, Malatyalı iş adamlarının da bu işbirliğinde köprü vazifesi görebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Nijerli iş adamlarından Malatya Ticaret ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER