Nijerli belediye başkanları Kayseride

Nijerli belediye başkanları Kayseride


KAYSERİ (A.A) - Nijer Cumhuriyetinin Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey kentleri belediye başkanları Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyeleriyle yatırım ve işbirliği görüşmeleri yaptı.
     Belediyelerin ihtiyaç duyacağı alanlarda Kayseride bulunan firmalarla görüşmeler yapan belediye başkanları, Kayserili işadamlarıyla ortak girişimlerde bulunabilmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler.
     GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, Kayserinin dünyanın her ülkesine yönelik iş potansiyelini artırıcı faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.
     GESİADın daveti üzerine Kayseride inceleme ve temaslarda bulunan Nijerli belediye başkanlarıyla verimli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Kınaş, şunları kaydetti:
     Kayseri ve Nijer arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına Melikgazi Belediyesi ile yapılan kardeşlik sözleşmesinin güzel gelişmelere vesile olmasını umut ediyoruz. Biz inanıyoruz ki Nijer ve Kayseri arasında kurulan bu dostluk köprüsü ilerleyen yıllarda güçlü sosyal ve ekonomik bağların kurulmasına vesile olacaktır. GESİAD birçok ülkede olduğu gibi Nijerde de başarılı bir iş ağı kurmak için çalışacaktır. Yapılan yatırım görüşmelerinin, ziyaretlerin iş adamlarına sağladığı faydalar zamanla iş adamalarımız tarafından daha çok fark edilecektir. Gerek Nijer gerekse Afrika-nın diğer ülkelerine açılmak isteyen GESİAD üyelerine yönelik bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir
     Nijer Belediye Başkanları da Türk iş adamalarının tecrübelerinden ve ticaret hacminden faydalanmak istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Nijerli belediye başkanları Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER