Nijerden gelip, Ispartada eğitim alacaklar

Nijerden gelip, Ispartada eğitim alacaklar -Nijerden gelecek bir grup, SDÜde ebelik, diş teknisyenliği ve inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim alacak -SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu: Nijerde görüşmeler yaptık. Oradaki insan


ISPARTA (A.A) - Nijerden gelecek olan bir grup, Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) ebelik, diş teknisyenliği ve inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim alacak.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı Afrika seyahati ile ilişkin düzenlendiği basın toplantısında, seyahat kapsamında Gabon, Nijer, Senegal ülkelerini ziyaret ettiklerini söyledi.
     Türk iş adamları ve bürokratlardan oluşan 300 kişilik bir ekibin, ilk olarak Gabonu ziyaret ettiğini ifade eden İbicioğlu, üniversite olarak kendilerinin de işbirliği çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
     Heyet ile daha sonra Nijere gittiklerini anlatan İbicioğlu, Nijerin dünyanın en fakir ülkesi olduğunu belirterek, okullarda ve resmi kurumlardaki suların çamurla karışık aktığını, insanların günlük yiyeceklerini bile bulmakta zorlandığını söyledi.
     Nijerin bir Osmanlı yadigarı olduğunu ve zamanında Osmanlı Devletinin bir eyaleti olan Libyadan yönetildiğini hatırlatan İbicioğlu, Bizim oraya duyarsız kalmamız düşünülemez. Nijerde görüşmeler yaptık. Oradaki insanların bazı alanlarında geliştirilmesi için SDÜde eğitim almasını sağlayacağız. 3 aylık dönemlerle buraya gelecekler dedi.
     Ispartaya gelecek olanlara ilk olarak doğum ve diş teknisyenliği ile inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim verileceğini kaydeden İbicioğlu, SDÜde eğitim alan insanların tekrar ülkelerine dönerek, oradaki insanlara yardımcı olmalarını sağlayacaklarını bildirdi.
     İbicioğlu, Nijerde gördüğü fakirliğin ardından Türkiyedeki herkesin durumuna şükretmesi gerektiğini anladığını ifade etti.
    
     -Havalimanında nisan ayında uçuşlar başlayacak-
    
     Prof. Dr. İbicioğlu, SDÜde yapımı tamamlanmasına rağmen açılışı yapılmayan fakülte binaları, yüzme havuzu ve spor salonu bulunduğunu hatırlatarak, bunların açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı Ispartaya davet ettiklerini kaydetti.
     Başbakan Erdoğanın da olumlu yanıt verdiğini söyleyen İbicioğlu, bu şekilde üniversitenin sorunlarını birinci ağızdan Başbakan Erdoğana iletme imkanı bulacaklarını bildirdi.
     İbicioğlu, ziyarette THY Genel Müdürü Temel Kotil ile de görüştüklerini söyledi. Üniversite olarak Isparta Süleyman Demirel Havalimanına seferler düzenlenmesi konusunda Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğüne mesaj gönderdiklerini dile getiren İbicioğlu, Temel Kotil ile bu konuyu görüştük. Kotil de Isparta Süleyman Demirel Havalimanından seferlerin yapılması ile ilgili yoğun bir talebin olduğunu ve nisan ayında uçak seferlerini başlatacaklarını söyledi diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Nijerden gelip, Ispartada eğitim alacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER