Niğdede 74 bin öğrenci ders başı

Niğdede 74 bin öğrenci ders başı yaptı


NİĞDE (A.A) - Niğdede 74 bin öğrenci, 4 bin 100 öğretmen ders başı yaptı.
     Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Gazi İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
     Törene, Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurum amirleri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, törende, Niğdede 8 bine yakın öğrencinin ilkokula başladığını belirterek, yeni eğitim sisteminin güzelliklerini ve faydalarını sonraki yıllarda daha çok anlayacaklarını söyledi.
     Niğdede 74 bin öğrenciye 4 bin 100 öğretmenin hizmet vereceğini kaydeden Ekinci, velilere hitaben, Çocuklarınızı bize ve öğretmenlerimize teslim ediyorsunuz. Gözünüz arkada kalmasın. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağımıza inanmanızı istiyorum. İlimiz eğitim alanındaki başarıları ile adından söz ettiriyor, bu başarımız artarak yükselecektir. Amacımız her alanda Türkiyede ilk 10a girmektir dedi.
     Niğdeye sadece 2012 yılında 7 okul ve 2 öğrenci yurdu kazandırıldığının altını çizen Ekinci, eğitime yapılan yatırımların artarak devam ettiğini ifade etti.
     Törende, şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sergilendi. Okula yeni başlayan öğrencilere 8. sınıf öğrencileri tarafından çiçek verildi.
     Vali Alim Barut, program sonunda sınıfları dolaşarak öğrencilere hediyeler dağıttı.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Niğdede 74 bin öğrenci ders başı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER