Nevşehir Belediyesinden Evlilik Öncesi Eğitim programı

Nevşehir Belediyesinden Evlilik Öncesi Eğitim programı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde evlilik hazırlığı içerisinde bulunan çiftlere Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim projesi kapsamında eğitim verileceği bildirildi.
     Nevşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun son verilerine göre, Türkiye genelinde en çok boşanmaların yaşandığı 5. kent konumundaki Nevşehirde evliliğin daha sağlıklı zeminlerde yürütülmesinin sağlanması amacıyla evlilik hazırlığı içerisinde bulunan çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim projesi kapsamında eğitim verileceği belirtildi.
     Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim projesi kapsamında, 6-8 Eylül tarihlerinde, evlilik hazırlığı içerisindeki toplam 24 çifte, Nevşehir Valiliği Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü uzmanlarınca, Paşa Konağında eğitim verileceği kaydedildi.
     6 Eylül Perşembe günü 17.00-20.00 ve 8 Eylül Cumartesi günü 09.00-12.00 saatleri arasında evlilik öncesi eğitim çalışmalarına katılacak evlilik hazırlığı yapan toplam 24 çiftin katılacağı eğitimde, uzmanlarca, evlilikte ilkler, önceliklerin değişmesi, evlilikte diyalog, iyi bir aile kültürü oluşturmak, evlilikte aile vizyonu ve temel değerlerin önemi, aile yaşamında özgürlük sınırları, sevgiyi ve ilişkileri canlı tutmanın yolları, evlilikte dinlenme ve öfke kontrolü, evlilikte çatışma nedenleri ve çatışma yönetimi, evlilikte kıskançlığın sınırları, evlilikte ekonomi ve iş bölümü, anne ve baba olmaya hazırlık ve çocuk sağlığı ve gelişiminde aile büyüklerinin rolü konularında bilgiler aktarılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Belediyesinden Evlilik Öncesi Eğitim programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER