Nevşehirden başarıyla dönen halk oyunları ekipleri

Nevşehirden başarıyla dönen halk oyunları ekipleri gösteri sundu


SİVAS (A.A) - Nevşehirde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışmasında, Sivas 4 Eylül Belediyespor ile Yüceyurtspor halk oyunları ekibi, 4 birincilik, 2 ikincilik elde etti.
     Nevşehirden dönen halk oyunları ekipleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen törende gösteri sundu. Ekipler, gösterilerin ardından aldıkları kupaları Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüpe takdim etti.
     Vali Kolat, törende yaptığı konuşmada, kültür ve şairler kenti olan Sivasın halk oyunları açısından da son derece iyi konumda olduğunu söyledi. Valilik olarak okullar arası halk oyunları yarışması düzenlediklerini belirten Kolat, Yüceyurtspor kız halk oyunları ekibine de ellerinden geldiğince destek verdiklerini ifade etti. Kolat, bu başarıda emeği geçenleri kutladı.
     Belediye Başkanı Ürgüp ise Sivas Belediyesinin Sivas halkının hizmetinde olduğunu belirterek, Sivasta bu faaliyetleri yapan sadece 4 Eylül Belediyespor Kulübü değildir. 10 branşta faaliyet gösteren bir ekip olduk. Bunların hepsi Sivas için. Spor, halk oyunları, tiyatro geliştikçe, kültür geliştikçe kültürün zıttı olan cehalet yok olacaktır. Bu vesileyle, Sivas tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi medeni bir hayat sürecektir şeklinde konuştu.
     (MSÖ-EMN)
<< Önceki Haber Nevşehirden başarıyla dönen halk oyunları ekipleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER