Nevşehirde üreticilerden kayısı eylemi

Nevşehirde üreticilerden kayısı eylemi -Üreticiler, fiyatların düşük olduğu gerekçesiyle kayısıları yola dökerek eylem yaptı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirin Gülşehir ilçesinde kayısı üreticeleri, fiyatların düşük olduğunu ileri sürerek, kayısıları yola döküp eylem yaptılar.
     Gülşehirin Yeniyaylacık köyünde toplanan üreticiler, kayısının kilosunun 20 kuruştan alınmasına tepki göstererek, kasalar dolusu kayısıyı yol üzerine döktüler.
     Geçen yıl yaş kayısının kilosunu 48 kuruştan sattıklarını belirten üreticiler, bu yıl kayısı fiyatının düşmesinden şikayet ederek kayısı satışı yapmayacaklarını ifade ettiler.
     Bir bardak çayın 50 kuruş olduğunu dile getiren üreticiler, bu fiyata kayısı satmayacaklarını, almak isteyenlerin köylerine gelmemesini istediler. Ürettikleri kayısıyı dağdan toplamadıklarını belirten üreticiler, masraflarını çok olduğunu, kayısıyı kesinlikle satmayacaklarını ve 20 kuruşa satmaktansa hayvanlarına yedireceklerini belirttiler.
     Üreticelerden Halise Ceylan da, yıl boyu emek sarf ederek yetiştirdikleri kayısının para etmediğini söyleyerek, Evimin geçiminin kayısı üretimiyle sağlıyorum. Bu yıl ürettiğim kayısıyı hayvanlarıma yem olarak veriyorum. Kayısısının kola kadar değeri yok, yetkililerden bu konuda yardım talep ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde üreticilerden kayısı eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER