Nevşehirde Çanakkale şehitleri hatimle anılacak

Nevşehirde Çanakkale şehitleri hatimle anılacak


NEVŞEHİR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan, bu yıl Çanakkale Şehitleri için 250 bin Şehide 250 bin hatim kampanyasına, Nevşehir İl Müftülüğü de 1001 Hatimle destek verecek.
     İl Müftüsü Yakup Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünde Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu 250 bin hatim kampanyasına 1001 hatimle destek vereceklerini ve böylelikle hem Türkiye çapındaki kampanyaya katılmış olacaklarını hemde geçen yıl başlattıkları Şehitlerimize 1001 Hatim geleneğini tekrarlamış olacaklarını ifade etti.
     Çanakkale Zaferinin, vatanını ve bağımsızlığını korumak için şahlanan bir milletin ibret verici bir destan olduğunu Türk milletinin en zor şartlarda bile neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu belirten Öztürk açıklamasında şunları kaydetti:
     Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için herkesin kendi alanında canla, başla çalışması gerekir. Bu da şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir. Okunan hatimlerin sevabı Mart ayında düzenleyeceğimiz Hatmi Şerif ve Mevlidi Şerif programında yapılacak ve toplu hatim dualarıyla şehitlerimizin ruhlarına hediye edilecektir. Amacımız din, vatan ve namus uğruna bedenlerini siper eden şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemektir.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehirde Çanakkale şehitleri hatimle anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER