Nevşehirde Tarım Çocuk Kursu sertifika töreni

Nevşehirde Tarım Çocuk Kursu sertifika töreni düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarım Çocuk Kursuna katılan öğrencilere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene, Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ufuktan Yıldız, kursa katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Programın açılış konuşmasını yapan Yılmaz, çocuklara kurs boyunca çok farklı organizasyonlar yaptıklarını toprak çeşitleri, bitki çeşitlerini tanıttıklarını söyledi.
     Avanostaki çanak atölyelerine de götürülen çocuklara burada çamurdan figürler yaptırıldığını belirten Yılmaz, müdürlük bünyesinde bulunan uygulama bahçesinde eğitimler verildiğini kaydetti.
     Vali vekili Keskin de, tarımın Türkiyenin gelişmesinde, kalkınmasında çok önemli bir unsur olduğunu, Türk ziraatinin gelişmesi ile Türkiyenin çok önemli yerlere geleceğini belirtti.
     Kursa katılan çocuklar açısından da doğayı tanımamın son derce önemli olduğunu kaydeden Keskin, çocukların kurslardan öğrendiklerini, büyüdüklerinde hayatlarına tatbik edebileceğini, belki de içlerinden ziraat mühendisi olmak isteyenlerin de çıkabileceğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından kursa katılan 18 çocuk, kurs süresince öğretmenlerinden aldıkları eğitimler doğrultusunda hazırladıkları programları sergilediler.
     Protokole uygulamalı Ebru yapımını da gösteren kursiyer çocuklarla birlikte Keskin, hazırlanan pastayı birlikte kestiler.
     Çocukların kurs boyunca yaptıkları resim ve el işi çalışmalarından oluşan serginin gezilmesi ve çocuklara sertifikalarının dağıtılması ile program sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Tarım Çocuk Kursu sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER