Nevşehirde Kooperatiflerin Desteklenmesi Projesi çalıştayı

Nevşehirde Kooperatiflerin Desteklenmesi Projesi çalıştayı


NEVŞEHİR (A.A) - Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği Eğitim Ekibi tarafından yürütülen Tarımsal Amaçlı Kooperatif Örgütlerinin Desteklenmesi Projesi ile ilgili Nevşehirde çalıştay yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İl Müdürlüğü Salonunda yapılan çalıştayda, projenin uygulanışı değerlendirildi.
     Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği Proje Sorumlusu Prof. Dr. Selahattin Kumlu ile projenin Nevşehirdeki koordinatörlerinin konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ilgili personeli ve projenin yürütüldüğü bazı beldelerdeki kooperatif başkanlarına bilgi verildi.
     Çalıştayda, proje kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirilerek, bundan sonra yürütülecek faaliyetler hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.
     Kooperatifler ve bölge birlikleri ile iş birliğinin güçlendirilmesinin de ele alındığı çalıştayda, girişimci ve rekabetçi kooperatif anlayışının yaygınlaştırılması, pilot kooperatiflerin ve üst birliklerinin kapasitelerinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
     Çalıştayda, kooperatif üyelerine yönelik eğitim çalışması yapılması da kararlaştırıldı.
     (SY-YCL)
<< Önceki Haber Nevşehirde Kooperatiflerin Desteklenmesi Projesi çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER