Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Nevruz, sadece bizim topraklarımızda değil geniş bir coğrafyada sevginin, barışın, kardeşliğin günü olarak kutlanmaktadır


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Nevruz sadece bizim topraklarımızda değil, geniş bir coğrafyada sevginin, barışın, kardeşliğin günü olarak kutlanmaktadır dedi.
     Gürün, mesajında, 21 Martın baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğunu belirtti.
     Anadolu halk kültüründe nevruzun önemli bir yere sahip olduğunu belirten Gürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Nevruz, sadece bizim topraklarımızda değil geniş bir coğrafyada sevginin, barışın, kardeşliğin günü olarak kutlanmaktadır. 2010 yılından itibaren 21 Mart, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından Dünya Nevruz Bayramı ilan edildi. Bütün yurttaşlarımızın nevruzunu bahar tadında, sıcak duygularla, hep birlikte geçirmelerini diliyorum.
    
     -AK Parti İl Başkanı Öztürk-
    
     AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ise Nevruz Bayramının baharın gelişini müjdelediğini bildirdi.
     Nevruzun baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edildiğini belirten Öztürk, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Barışın ve umudun habercisi, güzel yarınlarımıza sevinç ve mutlulukla bakmamıza vesile olan nevruz, birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu pekiştiren en önemli geleneğimiz olarak bizlere güven vermektedir. Bizler, dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız. Aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz. Milletimiz, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiş, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaşmış, geçmişinden aldığı bu iman gücüyle geleceğe güvenle bakmıştır.
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER