NEÜye 4 yeni lisansüstü program Açıldı

NEÜye 4 yeni lisansüstü program Açıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) bünyesinde 4 yeni lisansüstü programın açılmasına izin çıktı.
     NEÜden yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılında kurulan üniversiteler arasında fiziki yapılanmanın yanı sıra yeni açılan bölüm ve programlarıyla da hızlı bir büyüme gösteren NEÜnün Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı ile İktisat Tezli Yüksek Lisans, İktisat Tezsiz Yüksek Lisans ve İktisat 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programı açılmasına YÖK tarafından izin verildiği bildirildi.
     Kurulduğunda, gerek akademik personel, gerekse daha uzmanlaşmış elaman yetiştirilmesinde oldukça önemli olan, lisansüstü eğitim programı bulunmayan NEÜnün, YÖK tarafından açılmasına izin verilen bu 4 yeni program ile bu sayının 16 Yüksek Lisans ve 5 Doktora programına yükselttiği belirtildi.
     NEÜ bünyesinde yeni programlar açılırken, yöresel özellikler ve nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulan alanların göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜye 4 yeni lisansüstü program Açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER