NEÜde 2 dakikada öğrenci kaydı

NEÜde 2 dakikada öğrenci kaydı -Kayıt öncesinde öğrencilere ve velilere NEÜ Rektör Danışmanı tarafından kolonya ve şeker de ikram ediliyor


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesinde (NEÜ) yeni öğrenci kayıtları başladı.
     NEÜ ana yerleşkesinde kurulan stantlarda üniversiteyi tercih eden 2 bin 973 öğrencinin kayıtları yapılmaya başlanırken, NEÜ Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, öğrencileri ve ailelerini kolonya ve şeker ikram ederek karşıladı.
     Veliler ve öğrenciler ise böyle bir uygulama karşısında şaşırdıklarını ifade ederek, kolonya ve şeker ikramından memnun kaldıklarını söylediler.
     NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erdoğan Çiçek de, kayıtlarla ilgili yaptığı açıklamada, NEÜyü 2012-2012 eğitim öğretim yılında 2 bin 973 öğrencinin tercih ettiğini, bugün kayıtların ilk günü olduğunu, Mühendislik ve Güzel Sanatlar fakülteleri ile Hacıbektaş Veli Meslek Yüksekokulu kayıtlarının yapıldığını belirtti.
     Çiçek, Kenya, Arnavutluk ve ABDnin de aralarında bulunduğu ülkelerden de 30 yabancı öğrencinin NEÜyü tercih ettiğini ifade ederek, 250 civarında da yüksek lisans öğrencimiz bu yıl eğitim öğretime başlayacak. Aynı zamanda ek kontenjanlarla birlikte 300 öğrencimiz daha gelecek. Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Öğrenci sayımız şu an için yeterli. İstikrarlı ve planlı bir şekilde büyüyoruz. Bu büyümeyle birlikte öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Hızlı büyümek yerine planlı ve istikrarlı büyümeyi tercih ediyoruz dedi.
    
     -2 dakikada kayıt-
    
     Bir öğrencinin kayıt süresinin 2 dakika olduğunu belirten Çiçek, Biz öncelikli olarak internet üzerinden ön kayıtları alıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin evlerine bütün belgeleri gönderdik. Onlar da evlerinde bunları doldurdu. Buraya geldiklerinde numaratörden numara alıyorlar ve 2 dakika içinde kayıtları tamamlanıyor diye konuştu.
     Çiçek, velilere, Öğrencileriniz bundan sonra bizim yükümlülüğümüz altında. Gözünüz arkada kalmasın. Nevşehir güzel bir şehir. Üniversitemiz hedefleri olan bir üniversite. Hedefleri olan bir üniversitede iyi bir eğitim alacaklarını garanti ediyoruz açıklamasında bulundu.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber NEÜde 2 dakikada öğrenci kaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER