NEÜde Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri

NEÜde Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri söyleşisi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) tarafından düzenlenen Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri söyleşisi gerçekleştirildi.
     NEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, YAZSANBİR Başkanı Hayrullah Eraslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Söyleşinin açılış konuşmasını yapan NEDİM Müdürü Yrd. Doç. Dr Filiz Erdem Meltem Uçar, bu etkinliği merkezlerinin gelenekselleştireceği Dil ver Edebiyat Sohbetleri Dizisi kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi.
     NEDİMin genel olarak dil öğretimi ve dil araştırmaları yapmak amacıyla kurulduğunu belirten Uçar, özelde ise Türkçenin yabancı dil olarak öğretimini ve Türkçe üzerine araştırmalar yapmayı öncelikli hedef olarak belirlediğini kaydetti.
     YAZSANBİR Başkanı Eraslan da, yaklaşık 1,5 yıl önce derneklerini kurduklarını, Anadoluda yaşayan ve edebiyat ve sanat dalında üretimde bulunan insanların sesini duyurmak amacıyla faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti.
     Anadolu öykücülüğünün Türk Edebiyatında çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Eraslan, son yıllarda bu alanda eser veren insan sayısının azaldığını ifade etti.
     Eraslan, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde oluşan dar kapsamlı edebiyat çevrelerinin Anadoluyu görmezden geldiğini dernek olarak bugüne kadar yaptıkları ve önümüzdeki süreçte de yapacakları faaliyetlerle Anadoluda yaşayan ve eli kalem tutan önemli eser vermiş yazarların, sanatçıların sesi olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Oktay Yivlinin yaptığı Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri söyleşiye konuşmacı olarak katılan YAZSANBİR üyesi yazarlar Osman Aytekin, Halil İbrahim Tongur, Loman Zor, Mehmet Baş ve Murat Soyak, Türk ve Anadolu öykücülüğü ile kendi öykücülük hikayelerini anlatan sunumlar yaptılar.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER