NEÜde Mehmet Akif Ersoy konulu konferans

NEÜde Mehmet Akif Ersoy konulu konferans verildi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından, Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yıl dönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy konulu konferans düzenlendi.
     NEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek tarafından verilen Mehmet Akif Ersoy adlı konferansa, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, akademik personel ile öğrenciler katıldı.
     Konferansın açılış konuşmasında günün anlam ve önemini belirten NEÜ Türk Dünyası Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Muhammed Emin Yıldızlı, Türk Dünyası Kültür Topluluğunun Nevşehire, NEÜye, Türk Dünyasına ve Türklüğe güzel bir araç olması temennisinde bulundu.
     İstiklal Marşının yazarı ve milli şair Mehmet Akif Ersoyun hayatı, sanatı, edebi şahsiyeti ve eserleri konusunda katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek, Mehmet Akifin kişisel özellikleri ve örnek kişiliğinin yanı sıra İstiklal Marşının çıkış sürecini de anlattı.
     Konferans sonunda Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taşğın, konuşmalarından dolayı Doç. Dr. Sarıçiçeke teşekkür ederek, kendisine plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde Mehmet Akif Ersoy konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER