NEÜde Gastronomi Şenliği düzenlendi

NEÜde Gastronomi Şenliği düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu tarafından Gastronomi Şenliği düzenlendi.
     Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koçak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, NEÜ akademik personeli ile öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı.
     Şenlikte konuşman Rektör Kılıç, Gastronomi Şenliğinin hazırlığı haberini aldığında çok heyecanlandığını belirterek, bu şenlikle 4 yıl öncesine, üniversitenin kuruluşuna gittiğini söyledi.
     Kılıç, 4 yıl öncesinde üniversitemiz yeni kurulmuştu ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulumuzun inşaatı bitmemişti. Öğrencilerimiz de merkezde eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlardı. Arkadaşlarımızla birlikte Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunu nasıl yapılandırabiliriz diye masa yatırdığımızda, Nevşehirin Kapadokyanın merkezi, doğal ve kültürel yapısıyla dünyada eşi ve benzeri olmayan bir yer olduğunu göz önüne alarak buraya turizmle ilgili turizm işletmeciliği, animasyon, aşçılık, bağcılık ve şarapçılık gibi turizm sektörüne hizmet edebilecek bölümlerin açılmasını gerektiğine karar verdik. Bunu da YÖKe gönderdik ve YÖK tarafından onaylandı. Programlarımızı da öğretim üyesi arkadaşlarımızı istihdam ettikten sonra ardı ardına açmaya başladık diye konuştu.
     Şimdi burada Gastronomi Şenliğini görünce iyi bir karar aldıklarını gördüklerini ve buna sevindiklerini anlatan Kılıç, Bu duruma gelmek o zamanlar belki bir hayaldi. Ama bugün bu bir gerçeğe dönüştü. Bizim çok büyük hayallerimiz var ve bunları birer birer gerçekleştiriyoruz. Gerek Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu olarak, gerek Nevşehir Üniversitesi olarak, gerekse de bu yörenin yemeklerini dünyaya tanıtmak gibi hayallerimiz var. Bu hayalimizi de gerek özel sektörle, gerek diğer sektörlerle işbirliği içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Kılıç ve beraberindekiler Gastronomi Şenliğine katılan okul ve sektörlerin açtıkları stantları gezdi.
     Turizm Animasyon Programı öğrencilerin hazırladıkları Zombi gösterisinin büyük ilgi gördüğü şenlik, katılımcıların müzik eşliğinde oynayarak stres atmalarıyla son buldu.
     (MAS-YCL)
<< Önceki Haber NEÜde Gastronomi Şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER