Naci Topçuoğlu MYO, ek yerleştirmeyle öğrenci

Naci Topçuoğlu MYO, ek yerleştirmeyle öğrenci alacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (MYO), ek yerleştirmeyle Değirmencilik (Un ve Unlu Mamuller)Teknolojisi bölümüne öğrenci alacak.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, programın, gıda sektörünün önemli kuruluşlarından Türkiye Un Federasyonu, Makarna Sanayiciler Derneği ve Bulgur Sanayicileri Derneğinin talepleri üzerine açıldığı belirtildi.
     Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı, Gıda İşleme Bölümü bünyesinde Amerika Birleşik Devletlerinin Manhattan Bölgesindeki Kansas State Üniversitesi Tahıl Bilimi ve Endüstrisi Bölümü ile Naci Topçuoğlu MYO arasında imzalanan ön protokol sonrasında 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında açıldığı, Un ve Unlu Mamuller Programında kurumsal bilginin yanı sıra uygulamalı eğitim ve öğretim yaparak, öğrencilerin becerilerinin geliştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yeterli donanıma sahip laboratuvarımızda gerekli alt yapıyı da almış olarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, un ve unlu mamuller programından mezun olduktan sonra un ve unlu mamullerin üretiminden tüketimine kadar olan tüm aşamalarda yeterli bilgi ve donanıma sahip olurlar. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında okulumuzda 4ü okulda teorik, 2si sanayide pratik olmak üzere 6 dönemlik program uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz 2 dönem olan pratik eğitimlerini sektörün zirve işletmelerinde yaparak hem sanayi için aranılan teknik eleman olmaktadırlar. 2 dönem staj yapmış oldukları işletmelerde teorikte öğrenmiş oldukları bilgileri uygulama imkanı bulmaktadırlar.
     Programda mezun olanların gıda mühendisliği ve ziraat fakülteleri ile ilgi bölümlere geçiş yapabilecekleri aktarılan açıklamada, açık öğretim fakültesi işletme ve iktisat programlarına kayıt yaptırıp, bir yıl intibak programından sonra üçüncü sınıftan devam edebilecekleri bildirildi.
     Bu arada bölümü bitirenlerin, kamu ve özel sektöre ait un ve unlu mamuller sanayisinin bütün alanlarında un, ekmek, pasta gibi ürünlerin üretim teknikleri, kalite kontrolü, depolanması, pazarlanması ve işletmelerin yönetimiyle ilgili işleri yönetebilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Naci Topçuoğlu MYO, ek yerleştirmeyle öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER