Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: -Türkiye, artık sadece kendi çevresindeki, Suriyedeki, Iraktaki mazlumları değil, binlerce kilometre uzaklıktaki Müslümanla


SAKARYA (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiyedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümetin Myanmarda şiddete maruz kalan Müslümanlara yardım yaptığını belirterek, Türkiye, artık sadece kendi çevresindeki, Suriyedeki, Iraktaki mazlumları değil, binlerce kilometre uzaklıktaki Müslümanlara da kucak açabilecek güçte dedi.
     Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatında inceleme yapan Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakanda insanlık dramı yaşandığını ve insan hakları ihlalleri yapıldığını söyledi.
     Arakandaki insanların daha önce de evlenme, barınma, seyahat, dini ve vicdani özgürlükleri konusunda ihlallere maruz kaldığını anımsatan Üstün, Geldiğimiz noktada artık insan hakları ihlalleri o kadar ilerledi ki yaşam hakları ihlalini de beraberinde getirdi. Orada hayatları ellerinden alındı. Çoluk, çocuk, kadın, din adamı demeden katledildiler. Neredeyse adeta bir soykırım yapıldı. Türkiye bütün mazlumlara elini uzatıyor. Bu konuda dini, dili ve ırkı ne olduğuna bakmadan herkesin yardımına koşuyor şeklinde konuştu.
    
     -Şimdi ikinci aşamaya geçildi-
    
     Üstün, geçen yıl Türkiyenin Somaliye de yardım yaptığını anımsatarak, Myanmardaki şiddetin Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurulmasını sağladıklarını anlattı.
     Myanmardaki vahşetten tüm dünyanın haberdar olduğuna dikkati çeken Üstün, Şimdi ikinci aşamaya geçildi. Bu insanların yaralarına merhem olmak lazım. Sayın Başbakanımız bu konuyla alakalı yardım kampanyası başlattı. Buraya bütün vatandaşlarımızın yardım elini uzatmasını arzu ediyoruz. Dışişleri Bakanımız, Başbakanımızın saygıdeğer eşleri ve kızları bu hafta Arakana bir ziyarette bulunacaklar. Orada hem yetkililerle görüşülerek hem mağdurlarla görüşülecek hem de ne yapılacağı konusunda çalışma ziyareti yapılacak diye konuştu.
     Türkiye, artık sadece kendi çevresindeki, Suriyedeki, Iraktaki mazlumları değil, binlerce kilometre uzaklıktaki Müslümanlara da kucak açabilecek güçte diyen Üstün, Türkiyenin geçen yıl yaptığı yardımların 1,5 milyar dolara yaklaştığını, Arakandaki Müslümanları da unutmayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER