Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Uludağ, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı


SİVAS (A.A) - Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Cengizhan Uludağ, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı.
     Uludağ, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmarın Arakan (Rakhine) bölgesinde başlayan saldırıların giderek arttığını ve soykırım boyutuna ulaştığını ifade etti.
     6 haftadır devam eden saldırıların Müslümanları hedef aldığını belirten Uludağ, şunları kaydetti:
     Müslümanlara karşı Budist fanatikler ve güvenlik güçlerince yapılan tecavüz olayları ve saldırıları nefretle kınıyorum. 75 milyon nüfusa sahip ve çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu Myanmarda 1 milyon civarında Müslüman yaşamaktadır. Myanmar yönetimi tarafından istenmeyen topluluk olarak ilan edilen Müslümanlar, İslam dünyasından duyarlı olmasını ve etkili tepkiler ortaya koymasını beklemektedir. Ülkücüler olarak dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmayacağız. Myanmardaki Müslüman katliamı konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Myanmarlı Müslümanlara yönelik Budist fanatiklerin ve güvenlik güçlerinin saldırılarını bir kez daha lanetliyor, akan kanın bir an önce durmasını niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER