Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Sivasta bir grup, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları protesto etti


SİVAS (A.A) - Sivasta bir grup, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını protesto etti.
     Cumhuriyet Meydanında toplanan grup adına konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas Gönüllüsü Özcan Duman, Myanmardaki Müslümanların yıllarca şiddete maruz kaldığını belirterek, bölgede Haziran ayından bu yana binin üzerinde Arakanlı Müslümanın katledildiğini, 90 binden fazla Müslümanın evsiz kaldığını söyledi.
     Arakanlıların sınır dışı edinme, evlerine baskın düzenlenmesi, evlerinin yıkılması gibi şiddet olaylarıyla karşı karşıya olduğunu anımsatan Duman, Myanmarda Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının sona ermesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 55 milyon nüfusa sahip Burmanın güneyinde yaşayan Arakanlı Müslüman baskıcı Budist yönetimi altında çeşitli eziyetlere maruz kalıyor. 1938den günümüze kadar yapılan katliamlarda yüz binlerce kişi hayatını kaybetti. Hukuksuz tutuklama, işkence ve kötü muamelelerin yanı sıra dini ve etnik ayrımcılığa maruz kalan Arakanlılar vatandaşlıktan çıkarılmakta, yerlerinden edilmekte, mallarına el konulmakta, evlenmelerine izin verilmemekte, seyahat etmeleri engellenmekte, kültürel ve tarihi mirasları yok edilmekte. Burma askeri yönetimini baskıları nedeniyle bugün 1 milyonu aşkın Müslüman, Suudi Arabistan, Pakistan, Malezya ve Bangladeşte mülteci olarak yaşam mücadelesi veriyor. Geçmişi uzun yıllara dayanan dini ve etnik gerekçeli şiddet olaylarının artarak devam ettiği ve bir politika olarak resmen desteklendiği Arakanda insanlığa karşı büyük bir suç işleniyor.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER