Müteahhitlerin Libyadaki alacakları

Müteahhitlerin Libyadaki alacakları -TURAB Genel Başkanı Ucuz: -Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek önemlidir


MERSİN (A.A) - Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Türk müteahhitlik sektörünün Libyadaki alacaklarına ilişkin varılan mutabakatla ilgili, Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek önemlidir dedi.
     Ucuz, yazılı açıklamasında, dünya çapında 28 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitlik sektöründe Libyanın 3üncü büyük müşteri olduğunu belirtti.
     Türk şirketlerinin Libyadaki fedakarlığı karşısında Libya Başbakanı Ali Zeydanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla buluştuğu Türkiye temaslarında yapılan mutabakata göre Libyaya dönüp yatırımlarına devam eden Türk şirketlere, hak edişlerinin yarısını hemen alabileceklerinin müjdelendiğini ifade eden Ucuz, gelişmelerden memnun olduklarını ifade etti.
     Başbakan Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın konuyla ilgili hassasiyet ve takipleri sonucu olumlu sonuçlar alındığını bildiren Ucuz, şunları kaydetti:
     Varılan mutabakat iş dünyası adına güven ve memnuniyet vericidir. Hak edişlerin yanı sıra Libyada bazı Türk şirketleri olaylar nedeniyle zarar görmüştür. Bu zararların karşılanması konusunda da Libya devletinden hassasiyet beklenmektedir. Türk müteahhitlik sektörünün gücü Libyada bir kez daha görüldü. Savaşın ortasında kalan, hak edişlerini tahsil edemeyen ve üstüne üstlük bir de zarar gören firmaların büyük çoğunluğu her şeye rağmen ayakta kalmayı başardı. Bu da ne kadar titiz çalıştığımızın göstergesidir. Türk müteahhitleri kendilerini en zor ve kötü koşullara karşı sürekli olarak hazır tutmakta ve ülkesine katkısını günden güne arttırmaktadır. Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek de önemlidir. İnanıyoruz ki ileri süreçlerde müteahhitlerimiz dünya arenasında çok daha fazla söz sahibi olacaktır.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Müteahhitlerin Libyadaki alacakları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER