Mustafapaşada 7. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Festivali

Mustafapaşada 7. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Festivali başladı (Fotoğraflar)


NEVŞEHİR (A.A) - Bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanatlar Festivali, Ürgüpün Mustafapaşa beldesinde başladı.
     Mustafapaşa Belediye Başkan vekili Gültekin Kan, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Mustafapaşa Belediyesi ile Fabrikatör Sanat Grubu işbirliği ile Mustafapaşa 7. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Festivaline yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 80 sanatçının katıldığını belirtti.
     Festivalin amacının, Mustafapaşanın kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleriyle tanıtmak, sanatçıları ve sanat sevenleri bir hafta boyunca konuk etmek olduğunu kaydeden Kan, şöyle devam etti:
     Bu yılki 7. Uluslar Arası Çağdaş Sanatlar Festivalimize Mustafapaşa Belediyesi ev sahipliği ile birlikte festivalin geleneksel olarak her yıl düzenli olarak devam edeceğine inanıyoruz. Festivalde, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 80 sanatçının Mustafapaşanın geleneksel sanatların ışığında farklı kültürlerin bir araya gelmesini sağlayarak bu muhteşem doğanın, tabiat güzelliğiyle sanat dokusunu harmanlayıp, gelecek nesillere ışık tutacak bir koleksiyonuna biz de belediyemize ait olan tarihi binamızı Mustafapaşa Çağdaş Sanatlar Galerisini hizmete açtık.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Mustafapaşada 7. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER