MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli:

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli: İstidamı destekleyen yeni bir yasa hazırlanıyor


ERZURUM (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, istidamı destekleyen yeni bir yasanın hazırlandığını bildirdi.
     Güvenli, yaptığı yazılı açıklamada, Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katılarak, 5084 sayılı kanunla ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştüğünü belirterek, 5084ün yerine istihdamı teşvik yasasının yolda olduğunu ifade etti.
     5084 sayılı kanun uygulamalarıyla ilgili daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere, birçok siyasi ve ilgili makamlarla görüştüğünü anımsatan Güvenli, şunları kaydetti:
     Konuyu son olarak Ankarada yapılan MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısında Başbakan Yardımcısı Ali Babacana ilettim. Söz konusu kanunun kaldırılması halinde, yaşanabilecek sorunları konuştuk. 5084 sayılı kanunun bölgedeki kayıt dışı istihdamların önüne geçtiğini ancak, uygulamanın sona ermesiyle kayıt dışı istihdamların yeniden önünün açılmış olacağını temenni ediyoruz. Bu kanundaki uygulamaların devam etmemesi halinde istihdamda ciddi sorunlar yaşanacak. O nedenle, 5084 sayılı kanun kapsamındaki uygulamanın yerine daha geniş kapsamlı ve mevcut çalışanların istihdamını da destekleyen bir teşvik olmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER