MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Çepni:

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Çepni: -Tarihsel arka planından gelen değerleriyle Bursanın mevcut olduğu zenginliklerin, tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması gerekiyor


BURSA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, Tarihsel arka planından gelen değerleriyle Bursanın mevcut olduğu zenginliklerin, tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması gerekiyor dedi.
     Çepni, beraberindeki heyetle İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gediki makamında ziyaretinde, yer üstü ve altı kaynakları bakımından Bursanın tam bir turizm kenti olduğunu söyledi.
     Bu güzelliklerin şehre gelir anlamında katkı sağlayabilmesi için turizm yatırımlarının artması gerektiğini dile getiren Çepni, Son dönemlerde yapılan yerli ve yabancı yatırımlar oldukça ümit verici. Osmanlıya başkentlik yapan bu şehir, tarihten gelen bu misyonu ile birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor diye konuştu.
     Özellikle Türkiyenin bulunduğu coğrafyada bu eserleri merak eden ve yerinde incelemek isteyen milyonlarca vatandaşın bulunduğunu aktaran Çepni, şunları kaydetti:
     Bu güzelliklerimizi Türkiye ve dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalıyız. Ecdat hatırası olan eserlerin gelecek nesillere aktarılması hususunda atılan önemli adımlar var. Bu adımları yerinde buluyor ve bu çalışmalardan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz ay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katıldığı Arap Turizm Fuarının ardından yaptığımız yurt dışı seyahatlerinde olumlu geri dönüşlere tanıklık ediyoruz. Tarihsel arka planından gelen değerleriyle Bursanın mevcut olduğu zenginliklerin, tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması gerekiyor. Her sokağında ayrı bir güzelliği barındıran bu şehrin tanıtılması için biz sanayiciler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
     Gedik ise her platformda Bursanın kültürünü, örfünü ve adetini ellerinden geldiği kadarıyla anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Ziyaretin sonunda Çepni, Gedike teşekkür plaketi verdi.
     (HİB-ZAK)
<< Önceki Haber MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Çepni: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER