MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Dağtekin:

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Dağtekin: Gelecekte Türkiye ile Suriye arasında daha büyük ticari ilişkiler yaşanacağına inanıyorum


ADIYAMAN (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, gelecekte Türkiye ile Suriye arasında daha büyük ticari ilişkiler yaşanacağına inandığını söyledi.
     Dağtekin, yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle iki ülke arasındaki ticaretin etkilendiğini belirtti. Türkiyenin bölgede öncü rol üstlendiğini anlatan Dağtekin, Ülkemiz bugün Ortadoğuda birleştirici bir rol oynamaktadır. Bu da ülkemiz için gerek prestij gerekse ticari manada oldukça önemli bir getiri sağlayacaktır. Benim inancım bu yöndedir dedi.
     Suriye halkının yönetimle uyuşmadığı için olayların çıktığını savunan Dağtekin, şunları kaydetti:
     Savaş maalesef bizim bölgemizin kaderi durumunda. İnşallah bu makus talih, kader görüntüsü, emperyalist güçlerin planladığı bu yanlış çizgilerin hepsi kısa sürede yok olur. Suriyede artık halk yönetim ile uyuşmadığının farkına vardı ve neticesinde bugün yaşananlar ortaya çıktı. Suriyede halk kendi kaderini kendisi belirleme isteği içerisinde. İnşallah bu karanlığın sonu aydınlık olacaktır. Buna inancımız tam.
     Dağtekin, yaşanan olumsuzluklara rağmen Suriye ile ticari ilişkilerin uzun vadeli düşünüldüğünde zarar görmeyeceğine inandığını vurguladı.
     Dağtekin, Gelecekte Türkiye ile Suriye arasında daha büyük ticari ilişkiler yaşanacağına inanıyorum. Bu anlamda öncelikle bölgedeki olumsuz havanın sona ermesini beklemek durumundayız. Sonrasında geçmişte olduğu gibi iyi ilişkiler devam edecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Dağtekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER