Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: Yaşadığımız çağda ve coğrafyada, insanlarımızın maruz kaldığı en büyük sıkıntılar eğitimsizlik, yoksulluk ve tefrikadır


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Yaşadığımız çağda ve coğrafyada, insanlarımızın maruz kaldığı en büyük sıkıntılar, eğitimsizlik, yoksulluk ve tefrikadır dedi.
     Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu üç sorunun çözülmesiyle gelecek nesillere mutlu bir ortam sağlanacağını, bu hedef doğrultusunda sorunları çözmede gayret eden herkesin yanında olacaklarını belirtti.
     Çınar, şöyle konuştu:
     Bu hedef doğrultusunda gayret edenlerin yanında olacağız. Çünkü millete ve vatana bağlılığında, vefasında, sadakatinde, yardımlaşma ve dayanışma duygusunda sürekli zirvelerde bulunan vatandaşlarımız, bizler için baş tacı olmuşlardır. Muş, sosyo-ekonomik, gelişmişlik sıralamasındaki yerine bakılarak değerlendirilemez. İl, esasen Türkiyeye dert değil, gelir kaynağı bir il olma pozisyon ve imkanına sahip. 2010 yılından sonra ilde oluşan kalkınma hamlesi ve 2015 yılına kadar bitecek olan büyük projelerle, Muş tarım ve sanayi sektöründe ülkede büyük bir paya sahip olacak.
     KOSGEB Muş Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kırsal Kalkınma İl Koordinatörlüğünün kurulması, Türkiyenin en büyük ovalarından biri olan Muş Ovasının tamamını sulayacak, Alparslan 2 Barajı inşaatına başlanması, 73 köyde başlatılan Arazi Toplulaştırma Projesi ve daha birçok projeyle, ilin tarım ve sanayi sektörü başta olmak üzere yatırımların cazibe merkezi olacağını belirten Çınar, son zamanlarda özel sektörün kente ilgi gösterdiğini ifade etti.
     Muşun sosyo-ekonomik açıdan kabuğunu kırdığını aktaran Çınar, ekonomik kalkınmanın uygun yatırım ortamında gelişeceğini dile getirdi.
     Ekonomik kalkınmaya engel olan faktörleri de ortadan kaldırmak gerektiğini söyleyen Çınar, şöyle devam etti:
     İdarecilerin bazı engelleri ortadan kaldırması ve girişimcilere yol açması gerekir. Girişimcilerin yatırımlar yaparak ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması ve bu kalkınmaya yol göstermeleri gerekir. Bilim adamları, teknik veya uzman kişiler de bu kalkınmanın devamlı olmasını sağlayacaktır. İlimizdeki sosyo-ekonomik açıdan gelişmeyi sağlayacak potansiyellerin hayata geçirilmesi ve vatandaşın refahının artırılması hepimizin görevidir.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER