Muş Valisi Çınar, SODES kurslarını gezdi

Muş Valisi Çınar, SODES kurslarını gezdi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen, Ana Eğitim ve Anne Eğitimi kurslarını ziyaret ederek, eğitim alan kadınlarla sohbet etti.
     SODES kapsamında yürütülen kursları ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Vali Çınar, kentte buna benzer birçok projenin devam ettiğini belirterek, bunları Muş-Sevkap-2 projesine dahil edeceklerini kaydetti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen ADEM Projesinin de devam ettiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Aile Destek Merkezi adı altında bir merkez kuracağız. Kursa katılan kadınlarımız çok güzel eserler ortaya çıkarıyor. Bu emeklerin boşa gitmemesi lazım. Bu eserler için bir satış standı kuracağız. Ayrıca ürünlerin teşhiri için ise valilik girişinde oda hazırlatacağız. Valiliğe gelenlere ortaya çıkan eserleri göstereceğiz.
     Kadınlarımıza imkan verildiğinde, kendilerini geliştirmek ve bir şeyler öğrenmek için çaba gösteriyor. Kursa kucağında bebeğiyle bilgisayar öğrenmeye gelen kadınlarımızı gördük. Evlerinde akşama kadar boş oturan kadınlarımız, bu kurslarda bir meslek edinerek, hayata bakış açıları genişlemekte. Bu gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar, SODES kurslarını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER