Muş Valisi Çınardan kış genelgesi

Muş Valisi Çınardan kış genelgesi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, kışın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması için kurumlara genelge gönderdi.
     Çınar, yaptığı açıklamada, Kabahatler Kanunu hükümleri çerçevesinde, tedbirlerin alınmasının ve bunların tatbikinin yapılmasının, vatandaşın can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.
     Kışın, vatandaşın genel hayatını olumsuz etkileyecek ve onları mağdur edebilecek durumların ortaya çıkmaması, halkın can ve mal güvenliğinin temini için önlemlerin alınması gerektiğini belirten Çınar, şöyle konuştu:
     Tüm kamu kurum ve kuruluşlar, görev ve sorumluluk anlayışı içinde çalışacak. Bu kurumlarımızın mevsimsel plan ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmelerini, eksikliklerini ivedi olarak tamamlamalarını istedim. Vatandaşmızın da üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor.
     Önümüzdeki günlerde yağışlı ve soğuk bir döneme girileceğini açıklayan Çınar, başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tertip ve hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini bildirdi.
     Çınar, şunları kaydetti:
     Tüm kamu kurum ve kuruluşlar, tüzel kişiler ve gerçek şahıslar kullandığı binaların çatılarında biriken kar ve buzları belli aralıklarla temizleyecek veya temizlettirecek. Çatıda biriken kar kalınlığı 30 santimetreyi geçtiği takdirde, ihmal edilmeden temizlenmesi lazım. Çünkü çatılarda biriken kar ve buz, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Bunun önüne geçmek için çatılardaki kar ve saçaklardan sarkan buz kitlelerinin zamanında temizlenmesi lazım.
     Çınar, ayrıca merkez ve ilçelere bağlı köylerde planlanan kar mücadelesinin aksatılmadan yürütülebilmesi için, vatandaşların asılsız ihbarlardan kaçınması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınardan kış genelgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER