Muş TSO seçimi haziranda yapılacak

Muş TSO seçimi haziranda yapılacak


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, mart ayında yapılması planlanan meclis seçimlerinin, haziran ayına ertelendiğini bildirdi.
     Başkan Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), oda ve borsalarda yapılan seçimlerin ertelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvurduğunu, TOBBun bu talebinin önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındığını anımsattı.
     Hükümetin, hem oda ve borsa seçimlerini hem de birlik yönetimi seçimini 3 ay süreyle ertelediğini bildiren Sinecem, karara göre, bu yıl şubat ayında başlayıp mart ayında tamamlanması gereken oda ve borsaların organlarının seçimlerinin, mayıs ayında başlayıp haziran ayında tamamlanacağını ifade etti.
     Yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesinin istendiğini hatırlatan Sinecem, bu çerçevede Muş TSO organ seçimlerini haziran ayının ilk haftasında yapmayı planladıklarını belirtti.
     30 Kasımda tamamlanması gereken oda ve borsa başkanları seçim sürecinin, yeni meslek sınıflandırması sistemi nedeniyle ikinci kez erteleneceğini kaydeden Sinecem, şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin Avrupa Topluluğu istatistik sınıflandırmasına göre yapılmasını esas alan NACE sistemine, onlarca ilin oda ve borsalarından itiraz ettiğini belirtti.
     Sinecem, TOBB yönetiminin, itirazları sağlıklı bir şekilde değerlendirmek için şubat ve mart aylarında yapılacak seçim takviminin makul bir süre daha ertelenmesini istediğini kaydetti.
     Sinecem, Yönetimin, mayısta yapılacak birlik başkanlığı seçimini etkilemeyecek şekilde 1 aylık bir erteleme talebinde bulunduğunu öğrendik. Anayasa Mahkemesinin 3 dönem başkanlık yapanların oda ve borsa başkanlığı seçimlerinde aday olamazlar hükmünü iptalinin ardından, gözler mevcut başkanların aday olup olmayacaklarına kilitlenmişken, gelen erteleme başvurusu bizleri de şaşırttı dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş TSO seçimi haziranda yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER